Барселона и Реал Мадрид заедно ја движат економијата во Шпанија со 7%, оваа бројка е доволен показател за влијанието на фудбалот по финансиската стабилност на пиринеите.

Капитенот на Реал Мадрид, Серио Рамос инсистира дека не смее да се брза но фудбалот мора да се врати на терените.

„За да се подобри општата слика потребно е време, на државата и е потребен фудбалот од економска гледна точка додека на луѓето потребно им е нешто што ќе им го одвлече вниманието. Не можам да дочекам сезоната да продолжи. Се да биде нормално повторно, мора да бидеме дисциплинирани и заедно да успееме да го победиме вирусот.“ – изјави Рамос.