Шкупи го официјализираше засилувањето од МЛД Лигата, станува збор за репрезентативецот на Руанда, Абдул Руатубjае.

Руатубjае има 24 години, тој е играч од одбраната,  доаѓа од членот на американската МЛС Лига, настапуваше за  Колорадо Рапидс, а играше и за Канзас Сити.