Шкупи во четврток го игра првиот меч со Пјуник во квалфикациите за Европа лигата, гостива во Ерменија и очекува добар резултат.

Делегацијата на Шкупи за Ерменија ќе патува вечерва од Турција каде се подготвуваше изминатиов период, во составот на екипата ќе ги нема повредените, Енис Азизи и Бесир Рамадани како и Бесар Исени кои веќе се вратија во Скопје.

Екипата е добро подготвена за оваа средба која се игра в четврток од 15-30 часот, главен судија ќе биде суди Лука Барбено (37) од Сан Марино.