Еден од најдобрите фудбалери на Динамо Киев и репрезентативец на Украина, Артим Беседин, бил во сериозни прблеми бидејќи често е дел од криминални активности.

Сега се објавеи снимки од пред четири години на кои се гледа дека Беседин  по расправија со лицата околу него, физички беше малтретиран.