Проклетство или случајност, се повреди Давиде Запакоста кај Рома, не би било ништо спектаклуларно ако не се додаде дека е ова 15. идентична повреда на играчи на „волчицата“.

Запакоста ги повреди предните  вкрстени лигаменти на коленото, оваа повреда им се случи и на Флоренци, Стротман, Емерсон…

Симптоматично е што идентични повреди на многу играчи изминатите пет години, вкупно 15. вакви, алармот е вклучен во медицинскиот тим кај Рома со оглед на фактот дека сериозни повреди сезонава имаат Михтаријан, Пелегрини, Пероти…

Запакоста го очекува долга пауза, медицинскиот тим е под силен притисок на навивачите.