Македонскиот репрезентативец, Дарко Чурлинов минатата недела против Динамо Дрезден го постигна деби голот за Штутгарт во Бунделсига 2.

Чурлинов е во фокусот на вниманието кај Штутгарт, во клупското списание клубот му посветува комплетен портрет со наслов:

„Неговиот животен пат го покажува неговиот борбен дух“ 

Портретот можете да го погледнете ОВДЕ.