По седум години на чело на швајцарската фудбалска репрезентација, 57 годишниот Владимир Петковиќ се сели на клупата на францускиот прволигаш Бордо, потврди фудаблската федерација на Швајцарија.

„По седум годинина чело на швајцарската репрезентација, Владимир Петковиќ побара од швајцарската фудбалска федерација раскин на договорот. АСФ се согласи на ова абрање, постигнувајчќи договор на националниот тренер и неговиот нов работодавач“– информираа од Фефедерацијата.

Страните не сакаа да ги октријат финансиските детали од договор, но францускиот медиуми наведуваат дека Бордо ќе плати колу 2 милиони евра за својот нов тренер.