Музафер Ејупи беше тешко повреден во Корпивница кога заедно со неговиот роднина беа напданати од еден 53. годишен жител на градот.

Медиумите од Хрватска информараа дека Ејупи бил напаѓач, еден ден по ицидентот полцијата потврди дека тој бил жртва на напад.

ФК Славен Белупо го заштити својот играч, тоа го поздрави синдикатот на фудбалери од Хрватска кој ги критикуваше медиумите од својата земја.

„Медиумите во Хрватска погрешно информираа за инцидентот во Копривница, пласираа непроверени информации, го нарушија угледот на Ејупи, го направија насилник и напаѓач, некој треба да одговара за ова“ – се вели во дел од соопштението на синдкатот.