Очигледно се плашат како ќе поминат во Скопје, Словенија ќе има сериозна броја на навивачи, тврдат дека ќе имаат 2000 и тоа било„Светско чудо“.

Во наслов на „екипа24.си“ се вели : Ние Словенците сме Светско чудо!

Македонија ја пречекува Словенија, исклучително важен меч, Словенците се бодрат, сметаат дека се „чудо“ со 2000 навивачи на гости, навистина се чудо ако веруваат дека ќе ги надвикаат оние 20.000 македонски кои веќе купија билети.