Словенците најавија „окупација“ на Скопје од 2000 свои навивачи, ќе имаат солидна поддршка на трибините но според бројот на продадени влезници ќе бидат во „малцинство“.

Бројката од 2000 навивачи е сериозна и една од поголемите на гостински навивачи во Скопје, трите победи во низа ги мотивираа подржувачите на „змајчеки“ да допатуваат во Македонија.

Според сите најави, на арената ќе има 20.000 македонски навивачи и 2000 госѕински од Словенија.

Средбата, Македонија -Словенија започнува од 20-45 часот на арената „Тодор Проески“.