Акрадиуш Милик  е сопственик на ресторан во Катовице во Полска, реши на заразените од коронавирусот да им дели бесплатна храна и да придонесе во борбата против пандемијата.

Името на ресторанот е „Храна и Топка“, Милик се реши да им помогне на болниците во Катовице каде го мина детството, неговите вработени пакуваат и делат бесплатна храна.

Ресторанот е отворен пред неколку години, Милик повод акцијата изјави:

„Да го заштитиме здравјето, да останеме во карантин“