Оле Гунар Солскјер бара  напаѓач, изборот е меѓу Лука Јовиќ и Единсон Кавани, и двајцата може да ги добие по ниска цена.

Трансфер пазарот се затвора на 5 октомври, на Солскјер му се брза, Кавани е искусен и слободен играч, Лука Јовиќ може да го добие на попуст, а станува збор за млад играч кој не се снајде во Реал Мадрид.

САН објави споредба меѓу двајцата играчи, и потврди дека Јунатед очајно бара напаѓач.