Бела Колашинац била уапсена во Северен Лондон откако слетала од Германија. Причината за ова бил пиштолот кој го носела во нејзиниот куфер, за кој имала дозвола во Германија, но таа не важи во Велика Бриталија.

Ова на аеродромската полиција во Лондон и обезбедила сериозен доказ за 27 годишната сопруга на Колашинац да добие лисици на рацете и да заврши во полициска станица.

Бела Колашинац во јули минатата година замина во Германија откако Сеад Колашинац и Месут Озил беа нападнати на улица од неколку лица кои носеа нож.

Доколку властите во Англија не се смилуваат, на Бела Колашинац и се заканува и затворска казна до шест месеци поради илегално поседување на огнено оружје.