Владата на Македонија со одлука, следните 30 дена сите спортски натпревари ќе се играат без публика, со тоа и натпреварот на 26 март меѓу Македoнија и Косово.

„Тодор Проески“ ќе биде празен, Македонија на баражот без поддршка, ФФМ ќе ги рефундира средствата на навивачите кои купија билети.

Препораката за одржување на натпревари без публика ќе заврши на 10 април, дали ќе има нова ќе зависи од ситуацијата со Коронавирусот.