Наполи и Интер се во интензивни преговори за Икарди, преодниот рок  завршува, Аргентинецот е во немилост во Милано и е во преговори да се пресели во Неапол.

Со наслов „Сега или никогаш“ престижниот спортски весник од Италија пишува дека преговорите се во критична фаза, доколку во следните 24 часа не се постигне договор, преговорите ќе завршат.

Наполи и Интер подолго време преговараат за Икарди, Интер инсистира на 75 милиони евра, Наполи нудеше трампа, Милик и 60 милиони но клубот од Милано не покажа интерес да склучи ваков договор.