Србинот Илија Ивиќ кој има само 17 години, го избра Косово за матична фудбалска репрезентација.

Ивиќ има само 17 години, роден е во Приштина, реши да игра за Косово.

Фљамуртари од Албанија е негов матичен клуб, Србија не се реши  за повик, Ивиќ реши да игра за Косово.

„ Дел од мене се двоуми, сепак, мислам дека е важно да сум репрезентативец“ – изјави Ивиќ.