Денеска станаа познати детали од договорот на дефанзивецот на Наполи Калиду Кулибали.

Па, во договорот на Сенегалецот стои дека откупната клаузула му е поставена на сума од 150 милиони евра и таа ќе може да се активира само од претстојното лето и само од клубови што не се од италијански лиги.

За Кулибали инаку се интересираат сите најзначајни енглески клубови.