Рахим Стерлинг смета дека „црните“ тренери во фудбалот се дискриминирани, не добиваат вистинска шанса, да е ситуацијата обратна, фудбалот ќе напредува уште повеќе.

Црномурестите фудбалери му донесоа прогрес на фудбалот, ако им се даде шанса и на тренерите, тогаш ќе има и подбори резултати.

„Протестот е добра работа, тоа можност да се слуѓне гласот, како што е случај во Минеаполис. Но протестите како такви не можат да донесат прогрес, потребно е општествата да се менуваат, треба да се делува. Во фудбалот „црните“ тренери се дискриминирани, не добиваат вистинска шанса, ако тоа се промени, фудбалот ќе оди уште повеќе напред“ – изјави за Би-Би-Си играчот на Сити, Стерлинг.