Македонскиот репрезентативец Влатко Стојановски не доби шанса кај Ним против Лил на гости, средбата заврши без победник 2-2.

Стојановски сезонава потпиша за Ним, одигра вкупно 29 минути на две средби, на останатите остана на клупата за резервни играчи.