Реал Мадрид соопшти дека ја добиле европската куча на фудбалот на суд и дека УЕФА веќе нема да може да им се заканува.

УЕФА ја доби војната, но Реал Мадрид и уште два бунтовни клубови  не се откажуваат од фронтот околу Суперлигата. Иако нивниот проект однапред пропадна, тие тврдат дека не е така.

„Реал, Јувентус и и Барселона изразуваат задоволство затоа што судот ја усвои одлуката и и наложи не УЕФА да ги повлече, и тоа одма, сите казни против клубовите основачи на Суперлигата. Издадено е и предупредување дека непостапување по оваа одлука може да доведе до финансиски казни и кривична одоговорност. Овој случај ќе биде анализиран во Судот за европски права, кој ќе се разгледува монополската позиција УЕФА над европскиот фудбал“– информираше Реал Мадрид.