Инцидентот кој го предизвика Ерлинг Халнд во родната Норвешка, лудуваше во ноќен клуб, птоа беше исфрлен, е главна тема во овааземја.

Халанд е на одмор во татковината, очигледно претера со однесувањето, се огласи неговиот татко Алф-Инге Халанд, му порача на својот син:

„ Врати се на работа, градскиот ноќен живот не е за тебе“