Фудбалска Англија во очекување на потврда кога и во каков формат ќе биде рестартирана Премиерлигата.

Во подготовка е цела Англија за враќање на фудбалот, нормално и телевиите кои емитуваат директни преноси од најслината фудбалска лига.

Според Мирор, планот е да има пет термини во секо коло, започнувајќи од 12 часот, па се до 20 часот, предвидени се мечеви и во 13, 15 и 19 часот.

До крајот на сезоната во Премиерлигата ќе се одиграатвкупно 92 натпревари, телевизиите имаат план да ги емитуваат сите низ директни преноси бидејќи на публиката нема да и биде дозволен пристап на стадионите.