Младиот Ламин Диаби доби отказ кај Ница по скандалот во соблекувалната кога е окриено дека го украл часовникот на тимски колега вреден 70.000 долари.

Иако Диаби им се извини на сите во клубот тој ќе мора да замине. Младиот играч ја призна кражбата, важи за еден од најперспективните играчи на 18 години, овој инцидент му ја запечати кариерата.