Газета Дело Спорт тврди дека Марио Балотели и Бреша не комуницираат, односите се нарушени, напаѓачот ќе се пресели во Бразил, има понуди од неколку клуба.

Италијанскиот весник ја контактирал Бреша и прашал дали Балотели и клубот се пред разделба и добиле краток одговор:

„Немаме коментар на вашето прашање“

Балотели тренира во делот за младинците, со вториот состав од стручниот штаб, индивидуално, првиот тим со тренерот Лопез работат стандарно, во група, нема детали за причините поради кои напаѓачот е отстранет од првиот тим.

Напаќот е познат по своите испади во кариерата, на теренот но и надвор од него, Балотели има понуда од Ботафого во Бразил, се чини дека ќе ја менува клупаската средина.