Фудбалската федерација на Италија ги потврди најавите, трансфери во Серија ќе ќе има но од 1 септември до 5 октомври.

Ова е последната одлука која го поместува преодениот рок кој минатото лето траеше од 1 јули до 1 септември.

Ова значи дека сите играчи кои ќе одбијат продолжување на договороти со клубовите додека трае сезоната ќе мора да чекаат за трансфер до септември.

Потврдено  е дека зимскиот трансфер период ќе трае од 4 јануари до 31 јануари.