Фудбалската сезона во Кипаер е суспендирана, нема да биде прогласен правк, Иван Тричковски без настап во Европа лигата.

Оваа oдлука фудбалската федерација на Кипар ја донесе на состанокот со клубовите, речиси сите беа за освен АЕК Ларнака, нема да има испаѓање и лигата ќе се прошири на 14 клуба.

АЕК Ларнака на Тричкови како петтопласиран тим во моментот на прекин ја загуби шансата да настапува во Европа лигата иако до крајот на првенството имаше сериозни шанси за пласман во Европа лигата.