Тренерот на ПСЖ, Германецот Томас Тухел,  го знае темпераментот на навивачите во Дортмунд, подготвени сме за пеколот кој не очекува изјави предводиникот на „светците“

Двете екипи играат офанзивен и ефикасен  фудбал, Тухел смета дека не може да се игра на исто ниво сите 90 минути:

„Не очекува пеколна атмосфера, Дортмунд и неговите навивачи живеат за фудблот. Ние не можеме да очекуваме дека ќе играме на исто ниво сите 90 минути. Треба да бидеме подготвени на реакција во секоја фаза од натпреварот, да ги покажеме нашите квалитети“ – изјави Тухел.