Тренерот на ПСЖ ги потврди најавите дека Нејмар е цврсто решен да го напушти францускиот шампион.

„Знаев дека сака да си замине уште пред Копа Америка, имаше преговори меѓу неговите спонзори и клубот. Сега се е јасно, барем меѓу нас двајца. Останатот зависи од него и од клубот“. – изјави Томас Тухел.

Нејмар посакува да се врати во Барселона но во моментов тоа изгледа невозможно поради финанфиската положба во која се каталонците и сумата која ја бара ПСЖ за предвремен раскин на договорот.