Доминацијата на британските ТВ куќи е потврдена со најновата зделка за опткупување на ТВ правата за пренос на натпреварите од Премиер лигата.

Скај Спортс, ББС Спорт, БТ Спорт и Амазон Прајм се согласиле да платат 4,5 милијарди фунти за откуп на ТВ правата од 2022 до 2025 година.

Премиер лигата се согласила да им даде дополнителни 100 милиони фунти на претходно утврдените 420 милиони фунти на клубовите од пониските лиги а ова едногласно били профатено од премиерлигашите.

Најавен е и нов термин за премиерлигашки фудбал, по два натпревари ќе се играат секоја сабота од 20:45, не што не наиде на одобрување од навивачите.