Големото невреме во Швајцарија го покрена случајот Џердан Шаќири, кој носеше јакна со знакот „УЧК“ за време на изјавата дадена од навивач.

Човекот кој го „облече“ Шаќири беше уапсен веднаш по инцидентот и доби забрана за влез на стадионите во Швајцарија.

Швајцарскиот фудбалски сојуз се огласи по инцидентот што се случи по крајот на натпреварот.

“Неприфатливо е луѓето да сакаат да ги користат стадионите за пропагандни цели, во овој случај телевизиско интервју по натпреварот. Шаќири реагираше на примерен начин, остана смирен и не реагираше”, се вели во соопштението.