УЕФА поведе дисциплинска постапка против Црвена Звезда за инцидентите на навивачите во Белград  во плеј офот во Лигата на шампионите.

На сајтот на УЕФА е објавено дека дисциплинска постапка против шампионот на Србија се поведува поради употреба на пиротехнички средства, фрлање на тврди предмети на теренот и слаба организација на натпреварот.

Конечната одлука УЕФА ќе ја донесе на 19. септември.