УЕФА на состанок на 17 јуни ќе го потврди Лисабон за домаќин на завршницата на Лигата на шампионите, турнир со 8 екипи, пишува Газета Дело Спорт.

Истанбул дефинитивно е не опција тврди Газета Дело Спорт, конкуренција на Лисабон се Франкфурт, Монако и Женева.

Јувентус се надева дека Лисабон ќе биде организатор на завршниот турнир,Роналдо ќе има голема поддршка а со тоа и „старата дама“.

Турнирот би требало да се одржи кон крајот август.