Македнија за прв пат ќе игра на едно ЕУРО, собирот на најдобрите од Европа ќе одржи во  во 12 различни градови, УЕФА не отстапува од оваа намера.

Коронавирусот го помести ЕУРО 2020  за оваа година, но од европската куќа на фудбалот и натам се децидни, шампионатот ќе с еодржи летвово и тоа според предвиденото во 12 разчлични градови.

„Европското првенство ќе се одржи во планираниот период. Нема отстапување без разлика на ситуацијата.“ –  стои во сооштението на европската куќа на фудбалот.

Засега не е познато дали ќе биде  дозволео присуство на  навивачи на натпреварите, едно е сигурно, полн капацитет ќе нема. Македнија првите два натпревари ги игра во Букурешт во рамки на групата Ц заедно со Австрија, Украина, со  Холандија ќе играме во Амстердам.