УЕФА одговори на барањето да се одложи ЕУРО 2020.

ЕУРО стартува на 12 јуни во Рим. Ние сме во постојан контакт со сите меѓународни и локални власти и ја следиме ситуацијата со коронавирусот. Во овој момент нема потреба да се менува календарот на првенството“, изјави прес-службата на УЕФА.

Претходно се појави информација дека федерации на повеќе земји побараа ЕУРО да се игра во 2021 година.

Првиот натпревар треба да се одигра во Рим, на 12 јуни.