Утрешната средба меѓу Сампдорија и Верона е презакажан за 13 мај, ова го одлучи ФИГЦ вечерва, официјалното соопштение со потврда се очекува вечерва објави „GazzettadelloSport“.

Средбата првично требаше да с еигра зад затворени врати без публика, сега е преместена за 13 мај со уште пет други средби кои претходно беа одложени.

Натпреварот меѓу Сампдорија и Верона требаше да се одигра утре во 20-45 часот.