Тренерот на Барселона, Ернесто Валверде ги коментораше најавите дека Меси и Дмбеле се подгтовни за утрешната пресметка со Интер.

Во зависнот од каде доаѓаат информациите, зависат  и заклучоците, сепак Валверде денеска демантираше дека Меси и Дембеле се комплетно подготвени за утрешната средба.

„Не знам дали ќе играат утре, Дмебеле одработи половина тренинг, Меси нешто повеќе. Ќе одлучам утре, ако се во состојба да играат , ке бидат во составот, нема да ризикуваме воопшто, особено не со Меси“ – изјави Валверди.

Валверде потврди дека, Ансу Фати, Умити и Алба не се во комбинација за мечот со Интер кој се игра утре од 21 часот.