Вардар договори пет пријателски средби на подготовките во Словенија, првата ќе ја одигра на 18 јули против Дравиња од Словенија.

По оваа средба продолжуваат  против  хрватскиот тим Горица, ќе играат и со актуелниот светски вицепрвак Ал Аин од Обединетите Арапски Емирати, а серијата на контроли ќе заврши во два дена, кога Вардар ќе ги одмери силите најпрво со Рогашка, а потоа и со Касимпаша.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ:

18.07 – Вардар – Дравиња (Словенија)

23.07 – Вардар – Горица (Хрватска)

27.07 – Вардар – Ал Аин (Обединетите Арапски Емирати)

30.07 – Вардар – Рогашка (Словенија)

31.07 – Вардар – Касимпаша (Турција)