Тренерот на Вардар, Александар Васовски се огласи на фејсбук со изјава, резултатите на екипата не се на посакуваното ниво, факторот среќа, создавањето на екипата, слабата физичка подготвеност се дел од причините за слабите резултати.

Васовски најави црно сценарио за Вардар доколку работите не се сменат по декември, клубот го очекува најцрно сценарио.