Тренерот на Вардар, Александр Васовски во изјава за дриблинг.м вели дека Борец заслужено освои три бода.

Вардар не е на потребното ниво, екипата доцна започна со подготовки, очекува екипата во иднина да напредува.

„Не сме подготвени, како да игравме прв подгоотвителен натпревар, не бараме алиби, имавме инцијатива да израммниме, ситуацијата не е добра на физички план в оекипата, очекувам дека во иднина ќе напредуваме. Борец заслужено освои три бода, ние не сме 100%  подготвени“ – изјави Васовски.

ВИДЕО: