Информација од УЕФА по прашањето за зголемување на капацитетот на стадионот во Букурешт: Во моментот УЕФА останува на првично одредената бројка од 33% исполнетост на стадионот во Букурешт. Информациите од УЕФА ќе ги споделиме веднаш доколку има промена во однос на тоа прашање. До овој момент останува првичната бројка.

Првично излезе информација дека УЕФА ке дозволи 50% капацитет на стадионот во Букурешт, па останува да се види која одлука ке биде донесена во текот на денот.