Играчот за врска на ПСЖ, Марко Верати проговори јавно за трансфер шпекулациите поврзни со иднината на неговиот соиграч Нејмар.

„Дојдов во ПСЖ за да освојјувам титули. Имаше и периоди во кои имавме мали недоразбирања но успеавме да најдеме заеднички јазик. Што се однесува до случајот со Нејмар, лично мислам дека клубот треба да ги почитува желбите. Ако некој сака да си оди, треба да му се дозволи тоа иако јас не сум почуствувал дека Нејмар сака да не напушти и повеќе сакам да остане со нас.“ – изјави Верати.

Последните информации одат во правец дека Нејмар сепак ќе остане во ПСЖ и покрај желбата да се врати во ПСЖ.