Рускиот газда на Челси, Роман Абрамовиќ се поднови со јахта за која плати „само“ 430 милиони евра, пренесуваат медиумите од Англија.

Абрамович не жалеше пари за новата јахта, има дури осум, најновата вреди речиси пола милијарда евра.

Јахтата е долга 140 метри, тежи 11.000 тони, има 48 кабини, осум палуби, и капацитет од околу 50 лица.

На новата луксузна јахта ќе има базен, ресторани, хелиодром, Абрамович често ужива на Јадранот, се чини дека е можно да дојде во Дубровник ова лето.