Поранешниот репрезентативец на Македонија, Адис Јаховиќ кој сега е дел од Анталијаспор на меѓународениот ден на лицата со посебни потреби се дружеше со Фурхан Тез, момчето до Даинов синдром.

Фурхан доби опрема од неговиот омилен фудбалер а имаше можност да ги посети и клупските простории и во тренинг центарот „Атила Вехби“.