„Еир Албанија“ е новиот стадион во Тирана, прекрасно фудбалско здание кое денеска беше пуштено во употреба на квалификацискиот меч меѓу Албанија и Франција.

На отварањето се случи голема грешка на домаќините, прскалките не беа подесени во вистински правец, публиката доби ладен туш зад еден од головите.