Голманот на Ливерпул, Алисон Бекер од Бразил ја доби наградата „Лав Јашин“ во избор на „France Football“.

Алисон ги победи Тер Штеген од Барселона и Едерсон од Манчестер Сити.

„Конкуренцијата беше силна, сите се добри голмани, им благодарам на сите , ова е посебна чест да се биде тука“ – изјави Алисон.