Англија и Шкотска одиграа прво полувреме со силно темпо и желба за гол, англиската репрезентација имаше две убави шанси за водство, шкотската една прекрасна за водство.

Џон Стоунс ја погоди стативата, Англија беше поблиску до предност, но на полувреме се отиде со 0-0.