Барселона го претстави гостинскиот дрес за новата сезона 2019/20, дизајнот претставува враќање на класиката од 1979 година на „La Masia“ и ќе биде во продажба од утре.

Дизајнот е посветен на младинската школа на Барселона формирана во 1979 година  која е синоним за тимска работа, создавање на млади играчи и иднина на клубот.