Разочакувачки ден за тимот од Кнежеството, Монако освои само бод против Монпелје во 7 коло од Лига 1 .

Гостите остана со фудбалер помалку по исклучувањето на Саваниер во 19 минута, но и покрај ова во 51 минута преку Мавидиди поведоа со 1:0.

Монако на ова одговори преку Бен Једер од пенал во 70 минута.