Поранешниот репрезентативец на „Црвената Фурија“ од денеска е член на Монтреал Импакт. Тој со екипата од МЛС лигата потпиша договор на 18 месеци со  можност за продолжување на нови 24 месеци.

Кркиќ има 28 години и по раскинот со договорот со Стоук одлучи кариерата да ја продолжи во САД.