Тотенхем го демолираше Лудогорец со 4-0, Хари Винкс се запиша во листата на стрлеците на неверојатен начин, од неверојатна дистанца.

Во вториот дел, Винкс прими топка на центарот на теренот, сакаше да комбинира со Герет Бејл, но наместо дијагонал топката  заврши во мрежата на екипата од Бугарија, голманот Владислав Стојанов долго ќе го помни овој натпревар..

Пресметано е дека Винкс постигна гол од далечина од 49,1 метри.